Shanghai, maailman liike-elämän keskus

24.05.2017

Ritva-Liisa Pohjalaisen Suomi100 -juhlavuoden suurin projekti on lasitaiteen näyttely Shanghain Pudongissa, Kiinassa 12.-27.10.2017. Näyttely järjestetään Shanghain liike-elämän maamerkkinä pidetyssä Shanghai World Financial Centerissa. Näyttelypaikkana toimii näyttävän rakennuksen 29. kerroksessa sijaitseva Yun Jian Art Museum.

Shanghai on moderni metropoli

Shanghai on asukasluvultaan Kiinan ja koko maailman suurin kaupunki. Koko Shanghain alueella on lähes 25 miljoonaa asukasta. Pohjalaisen lasitaiteen näyttely järjestetään Shanghain Pudongissa, jossa on 8 miljoonaa asukasta. Shanghain läpi virtaava Huangpu-joki jakaa kaupungin kahtia, Puxin ja Pudongin alueisiin. Pudong on kasvukeskus, jossa on muun muassa paljon turismia, liike-elämää ja luksushotelleja.

Shanghai on yksi tärkeimmistä talouden ja rahoituksen keskuksista Kiinassa. Shanghaissa muun muassa rakennetaan enemmän kuin missään muualla maailmassa. Alue onkin yksi kehittyvimmistä metropoleista. Shanghai on myös maailman merkittävimpiä satamakaupunkeja.

Shanghai on Kiinan kehittynein ja modernein kaupunki. Sinne nousee koko ajan uusia pilvenpiirtäjiä. Bruttokansantuote on ollut nousussa jo pitkään. Shanghai ylläpitää erityistalousalueita, joilla yrityksille annetaan veroetuja. Shanghai on yksi teknologiayritysten suosituista toimipaikoista. Toisaalta Shanghai on myös kulttuurin keskittymä.

Shanghain Pudong onkin otollinen kaupunki järjestää suomalaisen lasitaiteilija ja muotoilija Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaiteen näyttely. Pohjalaisen asuinkaupunki Kuopio ja Shanghain Pudong ovat ystävyyskaupunkeja. Näyttely on osa kaupunkien välistä kulttuurien vaihto-ohjelmaa.

__________________

Maailman kaunein sijoitus

Suomalaisella designilla on nousussa olevat kansainväliset markkinat ja se tekee siihen sijoittamisesta mielenkiintoista. Näyttelyteoksien ennakkomyynti on alkanut. Jättämällä yhteystietosi voimme lähettää sinulle vapaiden teosten luettelon tai kutsua sinut tutustumaan lasitaiteeseen ja yhteistyökumppanuuteen Ritva-Liisan kotigalleriaan.


info(at)rlp.fi 
p. 040 581 9304